Logo Logo

Visie op het Campinaterrein

Het Campinaterrein zal de komende jaren langzaam getransformeerd worden tot een nieuwe buurt met nieuwbouwwoningen. De dromen en ambities hiervoor zijn al duidelijk. Maar let op: het is nog niet zeker hoe het Campinaterrein er straks uit komt te zien! De voorbereidingen zijn hiervoor nog in volle gang. En bovendien: hoe het hier straks wordt, is deels afhankelijk van de invulling en het gebruik de eerstkomende tijd. Maar het goede nieuws is dat jij hier iets in de melk te brokkelen hebt.

Oog voor elkaar

Want wat we wél al weten, is dat we van het Campinaterrein straks een sociale plek willen maken. Waar allerlei soorten mensen zich welkom en prettig voelen, en waar allerlei verschillende huishoudens hun droomwoning kunnen vinden. Oog voor elkaar hebben betekent bijvoorbeeld dat je je buren kent en bepaalde voorzieningen met elkaar deelt -zoals een groene binnentuin of een elektrische auto of- fiets. Dat je je verbonden voelt met de andere bewoners en voor elkaar zorgt: niet geforceerd, maar wel als je het opzoekt. Het betekent ook dat we nu al oog hebben voor de wereld van (over-)morgen: het Campinaterrein wordt een heel duurzame wijk.

Uitnodigend en fijn

Niet alleen nu, maar ook straks is op het Campinaterrein naast wonen van alles te doen. Met culturele evenementen en groene openbare plekken. Ook voor bezoekers is het Campinaterrein dus tof! Natuurlijk zorgen we ervoor dat deze levendigheid en openbare voorzieningen niet ten koste gaan van hoe jij hier straks woont: we snappen heel goed dat je na een drukke werkdag behoefte hebt aan de rust van je eigen plek. En dat je soms geen zin hebt om buiten te zitten op een levendig plein, maar liever de rust van een gedeelde (dak-)tuin opzoekt. En misschien ook wel eens behoefte hebt aan de geborgenheid van bekenden in je nabijheid: plekken waar je je buren en andere buurtgenoten kunt treffen. Op het Campinaterrein streven we daarom een optimale balans na tussen openbaar en privé en alles wat daartussen zit, zoals een gedeelde (dak-)tuin.

Echt wonen in de stad

Wonen op het Campinaterrein is écht wonen in de stad: een gevarieerde wijk met naast wonen nog verschillende andere functies. Functies die de plek leuker en het dagelijks leven makkelijker maken. Of dat nu een sportschool, een speciaalzaak, een kantoortje of een koffiebar is (of misschien wel allemaal!). Waarbij historische gebouwen en nieuwbouw worden afgewisseld met verschillende openbare en collectieve plekken. Ook zou het mooi zijn de directe omgeving te kunnen betrekken in de transformatie, zodat bijvoorbeeld het Eindhovens Kanaal een plek wordt waar je heen kunt om te ontspannen. Zonder dat het nu precies duidelijk is hoe het wordt, gaan deze variatie en uiteenlopende functies de wijk spannend en tot een écht stedelijk gebied maken!

Onze website gebruikt kleine bestanden, cookies genaamd, waarmee wij jouw online ervaring kunnen personaliseren. Door verder gebruik te maken van deze website of door te klikken op 'accepteren' ga je met deze cookies akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken.